Yin Yoga twisted shoelace 2x

Om een overzicht te hebben van alle Yin Yoga Asana’s en zo ook thuis jouw eigen favoriete houdingen te ontdekken, klik je hier op onze Yin Yoga Afbeeldingen pagina..

Yin yoga is een rustige Yoga stijl die gericht is op het openen en soepel maken van ons lichaam vanuit een vrouwelijke energie (Yin).
Dit doen we door langere tijd (3-5 min) in yin yoga houdingen te blijven en bewust aanwezig te zijn in die gebieden van ons lichaam die op dat moment worden gestimuleerd. Samen met onze bewuste ademhaling worden nu dieper liggende spieren, bindweefsel, pezen en gewrichten bereikt die zich zo beter kunnen ontwikkelen en flexibeler worden. Yin yoga bevordert namelijk de productie van vloeistoffen in onze pezen, bindweefsel, gewrichten, kraakbeen en zelfs botten.

Door de stretch die je ervaart tijdens een yin yoga houding, worden er ook diverse meridianen geactiveerd in dat gebied wat gestimuleerd wordt. Hierdoor gaan de chi energieën (= levensenergie ) weer vrijer door het hele lichaam stromen. Hoe meer je yin yoga beoefent, hoe meer je deze energie gaat voelen en herkennen in jouw lichaam, waardoor het een steeds diepere ontspanning geeft. Yin yoga is een meditatieve en diepgaande vorm van Yoga die voor iedereen toegankelijk is. Het helpt jou om een nieuw bewustzijnsniveau te bereiken in jouw lichaam, geest en ziel, op de yogamat en in jouw dagelijkse leven.

Erno van Doesselaar & Kata van Doesselaar geven beiden Yin Yoga lessen waarin de Soulbreath ademhaling is inbegrepen. Hierdoor is het makkelijker om in contact te komen met de Yin energie en bewust te gaan voelen hoe jouw lichaam en mind reageert op de Yin Yoga houdingen. Erno & Kata’s unieke yin yoga lessen worden door vele studenten ervaren als helend, ontspannend, inspirerend en vitaliserend voor lichaam, geest en ziel.

Voor meer informatie over yin yoga en onze yin yoga teacher trainingen verwijzen wij je naar : https://www.riseandshineyogaschool.com