Zwangerschapsmassage in Hilversum bij Soulbreath

Home / Zwangerschapsmassage in Hilversum bij Soulbreath

Zwangerschapsmassage in Hilversum
op een speciale massage tafel

Zowel Pre-natale als Post-natale massage!

Zwangerschapsmassage Hilversum

Tijdens je zwangerschap verandert er veel in je lichaam. De groei van je baby is een prachtig proces, maar kan de nodige ongemakken met zich meebrengen. Een massage kan eventuele klachten verlichten en is op zichzelf al een fantastische manier om de veranderingen in je lichaam te ondersteunen. Het wordt veelal aangeraden door dokters, vroedvrouwen en verloskundigen.

Massage tijdens je zwangerschap helpt bij:

– lage rugpijn

– pijnlijke heupen

– constipatie en spijsvertering

– vocht vasthouden

– hoofdpijn

– slapeloosheid

– nek- en rugklachten

– spierkrampen

– depressie

Bovendien verbetert het de bloedsomloop en helpt het complicaties bij de geboorte te voorkomen.

Veel studies hebben uitgewezen dat zowel moeder als kind veel profijt hebben wanneer massages onderdeel zijn tijdens de duur van de zwangerschap. Het verlicht spier- en gewrichtspijn, vermindert angsten en bereid je lichaam voor op een vloeiende bevalling. Omdat stress de oorzaak kan zijn van vele klachten tijdens de zwangerschap is massage ook een probaat middel voor allerlei kwalen. Vaak nemen vrouwen niet genoeg de tijd voor zichzelf en schiet rust er bij in, omdat het moderne leven nu eenmaal veeleisend is. Door de koesterende en verzachtende werking van massage nemen de stresshormomen norepinephrine en cortisol af, waardoor de ontspanning toeneemt. Regelmatig een massage ontvangen kan bovendien zorgen voor een toename van dopamine en serotonine, die depressies, angsten en andere stressvolle emoties tegengaan.

Is het veilig om gemasseerd te worden tijdens je zwangerschap?

Tijdens de hele zwangerschap is het veilig om gemasseerd te worden, maar dit moet wel gedaan worden door iemand met een speciale opleiding. Het kan deze speciale tijd, die mooi, maar soms ook stressvol kan zijn, in heel veel opzichten veraangenamen en verbeteren en bovendien kan het je lichaam voorbereiden op de bevalling. Het heeft heel veel voordelen voor zowel je lichaam en geest, zowel voor jou zelf als je baby. Probeer het uit en ervaar het zelf!

Houding tijdens de massage

De massage is zowel in rug- als buikligging. Kata gebruikt een speciale massagetafel met uitsparingen voor de buik en borsten, zodat je heel comfortabel op je buik kunt liggen. Dit is een hele fijn positie, omdat de buikligging voor heel veel vrouwen tijdens de zwangerschap niet mogelijk is.

Lage rugklachten tijdens de zwangerschap

Veel vrouwen hebben vooral in de laatste vier tot zes weken erg last van hun rug. Dit komt doordat de groeiende baarmoeder veel druk uitoefent op de bekkenrand, de ligamenten, zenuwen en spieren in dat gebied. Het gewicht van de baby kan spanning veroorzaken die uitstraalt naar het gehele bekken en zelfs naar de benen, knieën en voeten. Ook hier kan massage bij helpen omdat dit het lichaam een betere houding geeft.

Oedeem tijdens de zwangerschap

Oedeem is het opzwellen van het gezicht (maangezicht), gewrichten en ledematen. Het wordt veroorzaakt doordat de vochthuishouding niet in balans is door de hoeveelheid progesteron in het bloed. Tijdens de laatste fase van de zwangerschap drukt de baarmoeder extra veel druk uit op grote bloedbaten waardoor er minder bloedtoevoer is naar de ledematen. Zwangerschapsmassage stimuleert op een zachte wijze het bindweefsel, waardoor het teveel aan vocht afneemt.

Post-Zwangerschapsmassage

Massage na de bevalling kan helpen bij:

1  Lage rugpijn

2  Nek- en schouderpijn

3  Littekenbehandeling

4  Hoofdpijn

5  Hand- & polspijn

6  Slechte houding

7  Depressie

8  Zwakte en moeheid

9  Bekken “alignment”

10 Borstvoeding

11  Moeder en kind binding

12  Stress (massage verlaagt cortisol)

Regelmatig een massage ondergaan na de bevalling is een fantastische manier voor alle kersverse moeders om het herstel van het lichaam te bevorderen. Zowel het zwanger zijn als de bevalling kunnen erg zwaar zijn voor je lichaam en daarbij komt nu ook nog het verzorgen van de baby, waardoor je niet optimaal kunt uitrusten. De bevalling zorgt ervoor dat je hele lichaam veel spanning te verduren krijgt. Het wordt wel eens vergeleken met het rennen van een marathon. Alle vrouwen moeten na de bevalling aansterken zodat het lichaam weer in haar natuurlijke balans komt. Hiervoor is postnatale massage echt een uitkomst. Je lichaam en geest worden door de liefdevolle aanrakingen opgeladen, zodat je de beste moeder bent die je kan zijn. Het zorgt voor rust, hernieuwde energie en stelt je lichaam in staat om weer fit te worden.

Voordelen van postnale massage

1  Diepe ontspanning. Dit is broodnodig omdat je uitgeput kan raken door nachtvoeding.

2  Het helpt de baarmoeder om terug te gaan naar haar natuurlijke staat

3  Het helpt opgehoopt vocht af te voeren

4  Gewichtsverlies door verbeterde spiertonus

5  Stimuleert bloedsomloop

6  Zorgt ervoor dat jij je beter voelt over jezelf, waardoor je beter voor je baby kan zorgen

Als je op een natuurlijke manier bent bevallen, kan je een postnatale massage ondergaan zodra je daar klaar voor bent. Heb je een keizersnede gehad, dan moet je tenminste twee weken wachten of totdat het litteken goed is geheeld.

Wekelijkse sessies zijn het beste. Na 12 weken is om de week een goed idee met een minimum van drie sessies.

Je mag natuurlijk je baby meenemen naar de massage en als je borstvoeding moet geven dan passen we je houding aan. Op deze manier hoef je niet voor oppas te zorgen en kan je in de nabijheid van je kind vertoeven. Het is bovendien een hele goede manier om de band met je kind te verstevigen.

Prijzen voor de Zwangerschapsmassage & Post Zwangerschapsmassage:

1 sessie (±60 min) : € 60,=

3 sessies (geldig voor twee maanden) €160,=

Onze zwangerschapsmassage is maandag t/m vrijdag dagelijks beschikbaar in Hilversum, aan de Albertus Perkstraat 5, 1217 NK.
Dit is het adres van onze Yoga Studio; Rise & shine Yoga Hilversum. (Bij uitzondering kan een afspraak in het weekend worden gemaakt tegen een extra vergoeding van €10,-).  Boek nu alvast je massage!